På Oslos tak

På Oslos tak

Farge glade Mea Design fikk lov til å spre litt varme og glede over den ellers stilfulle perlen på Oslos tak. Den flotte ungkarsboligen som er totalt renovert i 2013 har en fantastisk beliggenhet på toppen av Kirkeveien, et steinkast fra Oslos mest trafikale kryss, Majorstua krysset. Men den travle byen glemmer man lett når man tar steget inn i denne harmoniske lyse og åpne leiligheten.

Planløsningen er unik, med to hyggelige soverom og et stilrent elegant bad. Stuen er svært innbydende med åpen peis som gir lunhet på kalde vinterdager. Men det tar ikke lang tid før man forstår hva som er leilighetens hjerte, nemlig kjøkkenet. At denne ungkaren er glad i å invitere gode venner til gastronomiske opplevelser er det ingen tvil om. Og med de enorme store flotte vinduene kan man lett bli solgt med forførende smaksopplevelser og vakre solnedganger.

Men alle ungkarer trenger litt hjelp i blant. Mea Design ikk jobben med å okkuperer  og friske opp, men allikevel forsiktig for å ikke overstige leilighetens unike renhet og særpreg.

Gulvlampe, Northeren-Lighting Oslo wood, Gulvteppe Linie Design, Stol Fritz Hansen Series 7, Pledd fra Vitra, Klokke, Vitra Ball Clock, Fugl Eames House Bird, Keramikk vaser med tre kule lokk fra Hay House Glass vase på brett, William Yeoward.

Duen fra Vitra L’Oiseau, Bella kaffe bord med nytt understell fra Hay, Gubi, Pedera ABC bordlampe, Vitra Metal Side Table, Wooden Dolls fra Vitra, Designers Guild puter og pledd, Rullgardiner fra Fischer International, Grått bord med turkis kant Design Letters & Friends og Kelim fra Illum Bolighus

Sengetøysett fra Color Block Hay, Pledd fra Designers Guild, DLM av belastnings brett bord fra Hay, Baby Dot sengeteppe fra HAY, Papir teppe fra Hay, Kivi lys fra Iittala, Puter fra Chritian Lacroix

 

Dekor i vinden av spennende designere.

wooden-dolls

For å bryte den elegante og rene stilen, valgte vi å sette inn noen lekne dekor elementer med spennende historier og designere bak seg.

Wooden Dolls er produsert av Vitra og designet av Alexander Girard, 1963, en av Amerikas fire store viktige designere etter krigen.  Mest kjent som Sandro og var ikke bare en designer men arkitekt, møbel designer, industri designer og aller mest kjent som tekstil designer. Med lidenskap for folkekunst ser man helt klart farger og mønstre inspirert av Sør-Amerika og Asia.

Sandro hadde en stor innflytelse på amerikanske tekstil design, spesielt gjennom sitt arbeid for Herman Miller (1952-1975), hvor han var sjefdesigner for tekstil og skapte stoffer for design av George Nelson og Charles og Ray Eames.

L’Oiseau – Fuglen produsert av Vitra og designet av brødrene Ronan og Erwan Bouroullec som også har designet det hvite metall bordet i stuen ved siden av peisen.  Brødrene har de siste 10 årene bemerket seg gjennom samarbeid med blant annet Cappelini, Issye Miyake, Vitra, Kvadrat og Magis.

 

Legg inn kommentar

Legg inn kommentar